Våra resor

Gardasjön med Venedig

Fantastiska Italien erbjuder underbara Gardasjön, där vi bor på 4-stjärnigt hotell centralt i Riva del Garda direkt vid stranden av sjön. Ett besök i underbara Venedig inkl. guidad visning och båttur på kanalerna ingår, liksom ett besök på en vingård i Valpolicelladistriktet. En båttur på Gardasjön från alpvärlden i norr till Poslätten i söder ger oss en härlig naturupplevelse.

I priset ingår:
* Bussresa enligt program
* Reseledare och bussvärdinna
* Två övernattningar på TT-Lines färja Trelleborg-Travemünde ToR inkl. middagsbuffé och frukost
* Två hotellövernattningar i Tyskland; del i dubbelrum inkl. frukost och middag
* Sex hotellövernattningar på Hotel Sole Relax & Panorama**** i Riva del Sole; del i dubbelrum inkl. frukost och middag
* Besök i Venedig inkl. båttur och guidning
* Besök på vingården Cá Bottura inkl. provsmakning av fyra viner
* Båttur på Gardasjön

Tillägg:
Enkelrum o enkelhytt           2 255 kr per person
Reserverad plats i bussen      200 kr per person

Avbeställningsskydd
kostar 200 kr per person och måste beställas samtidigt med bokning av resan och gäller om du måste avbeställa på grund av sjukdom eller olycka som drabbar dig själv eller dina närmaste.
Vid avbeställning som styrks med läkarintyg återbetalas hela resans pris med undantag för en expeditionsavgift på 200 kr per person.
Kostnaden för avbeställningsskyddet (200 kr) återbetalas ej.

För Allmänna resevillkor se vår hemsida: https://www.harjedalingenresor.se//info

Bokningen är bindande när anmälningsavgiften (1 000 kr) är betald.
Slutbetalning görs senast 40 dagar före avresa.
Resan anordnas under förutsättning att vi får minst 25 deltagare.

Eventuella matallergier etc. bör anmälas i samband med bokning!

Sista anmälningsdag: 2020-08-18


*** OBS! Giltigt pass eller nationellt id-kort ska medföras. ***

Viktigt att tänka på!

Kontrollera att du har ett giltigt pass och/eller nationellt id-kort – det ska vara giltigt under hela vistelsen och till dagen då du anländer till Sverige igen.
Observera att körkort inte är en resehandling och innehåller inte uppgifter om medborgarskap. Passet och det nationella id-kortet är de enda giltiga dokument som styrker identitet och medborgarskap.
Inget visum krävs för svenska medborgare.


Tips!
Bagage packas lämpligen i en stor och en liten väska. Den stora kommer att förvaras i bussens bagageutrymme till ankomst vid hotellen. I den lilla väskan förvarar du sådant som du behöver i samband med övernattningarna på färjan mellan Trelleborg-Travemünde.

Dag 1; torsdagen den 24 september
Avresa från Östersund natt/tidig morgon söderut genom Sverige mot Trelleborg. Flera kortare stopp under dagen samt ett längre lunchuppehåll. Ankomst Trelleborg ca kl. 19.00. Inkvartering ombord i insides dubbelhytter och vi äter gemensam middagsbuffé inkl. vin/öl. Färjan mot Travemünde avgår kl. 22.00. Taxfreebutik finns ombord.
https://www.ttline.com/sv

Dag 2
Frukost ombord innan färjan ankommer Travemünde c:a kl. 07.30. Dagens etapp Travemünde-Nürnberg c:a 71 mil. Vi planerar att köra genom östra Tyskland och passerar bl.a. strax utanför Berlin,  Potsdam, Halle/Leipzig och Bayreuth. Vi stannar för fikapaus både på för- och eftermiddagen samt ett längre lunchstopp. Framme i Nürnberg inkvarterar vi oss på fina Arvena Park Hotel****. Gemensam middag på hotellet.
https://www.arvena.de/

Dag 3
Efter en stärkande frukost fortsätter vi resan mot vårt slutmål Riva del Garda. Dagens etapp är c:a 56 mil och vi kör bl.a. via München och in i Österrike där vi passerar Innsbruck innan vi kommer in i Italien via Brennerpasset. Vi stannar naturligtvis även denna dag för fikapaus både på för- och eftermiddagen samt ett längre lunchstopp.
Framme i Riva del Garda inkvarterar vi oss på Hotel Sole Relax & Panorama****. Hotellet ligger mitt i centrum direkt vid Gardasjöns strand. Här bor vi sex nätter med halvpension (frukost och middag). Under vistelsen kommer vi att bjudas på en välkomstdrink samt en galamiddag med musik.
https://www.hotelsoleriva.it/

Dag 4
Efter frukost på hotellet åker vi på en heldagsutflykt till Venedig c:a 20 mil. Vi startar tidig morgon och kör till Tronchetto, där vi parkerar bussen. Transport i privat båt till Markusplatsen, där vår guide möter oss kl. 12.00 för några timmars guidning i den fantastiska staden. Efter guidningen tid för att på egen hand äta lunch och fortsätta att utforska staden. Återresa till Tronchetto med mindre taxibåtar genom vackra Canal Grande.
Återkomst till hotellet i Riva sen eftermiddag/tidig kväll.

Dag 5
En dag för avkoppling och för att utforska Riva del Garda på egen hand.

Dag 6
Ännu en dag för rekreation och avkoppling. Promenad utefter Gardasjöns strand med fantastiska vyer upp mot alperna rekommenderas varmt liksom promenader och shopping i Rivas centrum. Eller varför inte boka tid i hotellets privata SPA för god avkoppling.

Dag 7
Vi gör en halvdagsutflykt till Azienda Agricola Cá Bottura. En trevlig vingård där vi får prova fyra av deras viner. I besöket ingår en kort vandring bland olivträden och i produktionen.

Dag 8
Efter frukost tar vi en kort promenad till hamnen, där vi kliver ombord på båten som tar oss ut på en fantastisk tur på Gardasjön från Riva del Garda i norr till Sirmione i söder. Turen tar c:a 4 timmar. Idag får vi uppleva hur naturen förändras från alplandskapet i norr till den bördiga Poslätten i söder.
I Sirmione väntar vår buss på oss. Hemfärd till hotellet via den vackra vägen på Gardasjöns östra sida.

Dag 9
Efter frukost checkar vi ut från hotellet och börjar resan norrut. Dagens etapp går till Hof i Tyskland, c:a 67 mil. Vi planerar att köra i stort sett samma väg som på utresan och framme i Hof inkvarterar vi oss på Quality Hotel Hof**** för övernattning. Gemensam middag på hotellet.
https://www.choicehotels.com/en-uk/germany/hof/quality-inn-hotels

Dag 10
Efter frukost avreser vi mot Travemünde, c:a 59 mil. Vi kommer att välja färdväg utifrån den information vi har om trafikläget. Om tiden medger gör vi ett stopp för ”EU-shopping” i Lübeck. Vi räknar med att komma fram till färjan c:a kl. 20.00. Dubbelhytter och en gemensam middagsbuffé väntar på oss. Färjan avgår kl. 22.00. Taxfreebutik finns ombord.

Dag 11
Frukost ombord innan färjan ankommer Trelleborg c:a kl. 07.30. Därefter tar vi sista etappen hem till våra avstigningsorter. Under dagen gör vi flera kortare stopp samt ett längre lunchuppehåll.

Reseledare: Ingemar Lennberg

Avresor

AvresedatumTor 2020-09-24
HemkomstdatumSön 2020-10-04
Platser kvarPlatser: 5+
Från prisPris: 15 295
Ring för bokningRing för bokning