Våra resor

Tyrolen med Bodensjön och Mainau

Många vackra vyer erbjuds på denna resa till Tyrolen.
Blomsterön Mainau och blommande alpängar liksom höga alptoppar och en båttur på den vackra Bodensjön finns också med. Samtidigt passar vi på att under en eftermiddag uppleva storstaden Berlin och gör även ett historiskt nedslag i Lützen där Sveriges kung Gustav II Adolf stupade under 30-åriga kriget. Vintersport är temat när vi besöker den dubbla OS-staden Innsbruck, Tyrolens huvudstad, dit vi når genom det vackra alplandskapet.

I priset ingår:
* Bussresa enligt program Reseledare
* Två övernattningar på TT-Lines färja Trelleborg-Travemünde ToR inkl. middagsbuffé och frukost
* Guidad rundtur i Berlin
* Besök i Lützen
* Två hotellövernattningar i Tyskland; del i dubbelrum inkl. frukost och middag
* Fem hotellövernattningar på Sporthotel St. Anton**** del i dubbelrum inkl. frukost och middag
* Besök på Mainau
* Båttur på Bodensjön
* Kabinbana upp på berget Pfänder
* Guidad rundtur i Innsbruck

Tillägg:
Enkelrum o enkelhytt              870 kr per person
Reserverad plats i bussen      200 kr per person

Avbeställningsskydd
kostar 200 kr per person och måste beställas samtidigt med bokning av resan och gäller om du måste avbeställa på grund av sjukdom eller olycka som drabbar dig själv eller dina närmaste.
Vid avbeställning som styrks med läkarintyg återbetalas hela resans pris med undantag för en expeditionsavgift på 200 kr per person.
Kostnaden för avbeställningsskyddet (200 kr) återbetalas ej. 

 För Allmänna resevillkor se vår hemsida: https://www.harjedalingenresor.se//info

Bokningen är bindande när anmälningsavgiften (1 000 kr) är betald.
S
lutbetalning görs senast 40 dagar före avresa.
Resan anordnas under förutsättning att vi får minst 25 deltagare.

Eventuella matallergier etc. bör anmälas i samband med bokning!

Sista anmälningsdag: 2020-05-22


*** OBS! Giltigt pass eller nationellt id-kort ska medföras. ***

Viktigt att tänka på!

Kontrollera att du har ett giltigt pass och/eller nationellt id-kort – det ska vara giltigt under hela vistelsen och till dagen då du anländer till Sverige igen.
Observera att körkort inte är en resehandling och innehåller inte uppgifter om medborgarskap. Passet och det nationella id-kortet är de enda giltiga dokument som styrker identitet och medborgarskap.
Inget visum krävs för svenska medborgare.


Tips!
Bagage packas lämpligen i en stor och en liten väska. Den stora kommer att förvaras i bussens bagageutrymme till ankomst vid hotellen. I den lilla väskan förvarar du sådant som du behöver i samband med övernattningarna på färjan mellan Trelleborg-Travemünde.

Dag 1 - lördagen den 11 juli
Avresa från Östersund natt/tidig morgon mot Trelleborg. Vi gör flera kortare stopp under dagen samt ett längre lunchuppehåll. Ankomst Trelleborg runt kl. 20.00. Inkvartering ombord i insides dubbelhytter. Gemensam middagsbuffé inkl. vin/öl. TT-Lines färja mot Travemünde avgår kl. 22.00. Taxfreebutik finns ombord.


Dag 2 - söndagen den 12 juli - Travemünde – Berlin – Halle
Frukost ombord innan ankomst Travemünde kl. 07.30. Vi kör sedan direkt ut på autobahn och kör mot Berlin ca 30 mil. Vi kör in i centrala Berlin och här blir det tid för lunch på egen hand innan vår lokalguide möter upp och visar oss runt till sevärdheterna i denna fantastiska stad. Den guidade turen tar ungefär 3 timmar och därefter styr vi söderut mot staden Halle som ligger 17 mil söder om Berlin,  där vi checkar in på Hotel Tryp by Windham*** för övernattning och intar gemensam middag på hotellet.
https://www.tryphalle.com


Dag 3 - måndagen den 13 juli - Halle - Lützen - Bregenz - St. Anton
Efter frukost checkar vi ut från hotellet och kliver ombord på bussen igen. Vi börjar dagen med en kort tur på bara fyra mil till Lützen, där vi gör ett kort besök vid platsen där vår svenske kung Gustav II Adolf stupade under 30-åriga kriget. På platsen finns ett monument och den s.k. ”Schwedenstein” som markerar platsen där kungen stupade.
Efter besöket i Lützen fortsätter vi söderut och passerar bl.a. Bayreuth, Nürnberg, Ingolstadt och München innan vi kommer ner i alpvärlden och kör in i Österrike där vi så småningom anländer till den fina Tyrolerbyn St. Anton am Arlberg där vi inkvarterar oss på fina Sporthotel St. Anton****, mitt i byn. Här bor vi fem nätter med halvpension (frukost och middag).
www.sporthotel-st-anton.at


Dag 4 - tisdagen den 14 juli - St. Anton am Arlberg
Dagen fri för vila, rekreation och att på egen hand utforska den fina alpbyn. Passa gärna på att ta en tur med linbanan upp till Valluga 2809 m över havet där man har en fantastisk utsikt över alperna.

Dag 5 - onsdagen den 15 juli - Mainau
Efter frukost åker vi på en heldagsutflykt till blomsterön Mainau. Ön är en enda stor parkanläggning med odlingar, växthus, gräsmattor, trädgårdar och planteringar av olika slag. Här finns också ”Schmetterlinghaus” ett fjärilshus som är en fantastisk upplevelse. Slottet och ön ärvdes 1930 av Lennart Bernadotte. Verksamheten på ön drivs numera i form av en stiftelse. Mainau har ungefär två miljoner besökare varje år.

Dag 6 - torsdagen den 16 juli - Bregenz - Bodensjön - Pfänder
Ännu en utflyktsdag, denna gång till Bregenz där vi kliver ombord på en båt som under cirka en timme tar oss runt i Bregenzbukten av den vackra Bodensjön. På andra sidan ser vi den pittoreska tyska staden Lindau. Efter båtturen tar vi kabinbanan upp på berget Pfänder där utsikten över Bodensjön är hänförande. Nere vid sjön igen finns egen tid för att utforska Bregenz och ta en promenad utefter Bodensjöns strand.

Dag 7 - fredagen den 17 juli - Innsbruck
Efter en tidig frukost åker vi genom det vackra alplandskapet mot Innsbruck som ligger 10 mil bort.  Vintersport är starkt förknippat med Innsbruck. Staden har bl.a. arrangerat två olympiska vinterspel, 1964 och 1976. Innsbruck ingår också i den berömda tysk-österrikiska backhopparveckan. Staden ligger på nästan 600 meters höjd mellan Karawendelbergen (2 334 meter) i norr och Brenner (2 247 meter) i söder. Här finns också en pittoresk ”altstadt” som vi kommer att besöka under den guidade tur som vi får under ca tre timmar.

Dag 8 - lördagen den 18 juli - St. Anton - Halle
Efter frukost är det dags att checka ut från hotellet och kliva ombord på bussen för att påbörja hemresan. Dagens etapp går till Halle, där vi övernattar på samma hotell som på utresan. Gemensam middag på hotellet under kvällen.
https://www.tryphalle.com


Dag 9 - söndagen den 19 juli - Halle -Travemünde
Frukost på hotellet innan vi checkar ut och startar sista etappen genom Tyskland upp till färjeläget i Travemünde (ca 43 mil). Vi kommer att välja färdväg utifrån den information vi får om trafikläget. Vi planerar att vara framme i hamnen i Travemünde så det finns tid för ”EU-shopping” i hamnens boarder-shop. Färjan mot Trelleborg avgår kl. 22.00.
Vi inkvarteras i insides tvåbäddshytter och äter gemensam buffémiddag inkl. öl/vin.

Dag 10 - måndagen den 20 juli - Trelleborg - Hemorterna
Frukost intas ombord innan ankomst Trelleborg kl. 07.30. Därefter kör vi snabbaste vägen norrut mot våra avstigningsorter.

Reseledare: Ingemar Lennberg

Avresor

AvresedatumLör 2020-07-11
HemkomstdatumMån 2020-07-20
Platser kvarPlatser: 5+
Från prisPris: 14 295
Ring för bokningRing för bokning