Våra resor

Solskensön Bornholm

Solskensön, kontrasternas ö, soluppgångensland, den gröna ön – kärt barn har många namn. Det är tack vare havet och klipporna som Bornholms klimat är så milt och har många solskenstimmar. Vi bjuds på en heldagstur till många av sevärdheterna på ön. Lunch ingår på det välkända Gudhjem Rögeri, där vi bjuds på en fantastisk fiskbuffé.

I resans pris ingår:
* Bussresa enligt program
* Reseledare och bussvärdinna
* En hotellövernattning på Scandic Hotell*** i Växjö på utresan; del i dubbelrum inkl. frukost och middag
* Två hotellövernattningar på Griffen Hotel & Wellnes**** i Rönne; del dubbelrum inkl. frukost och middag 
* Fritt inträde till hotellets wellnessområde
* Guidad heldagstur på Bornholm
* En lunch på Gudhjem Rögeri
* En hotellövernattning på Scandic Hotell*** i Jönköping på hemresan; del i dubbelrum inkl. frukost och middag

Tillägg:
Enkelrum                              1 380 kr per person
Reserverad plats i bussen      200 kr per person

Avbeställningsskydd kostar 200 kr per person och måste beställas samtidigt med bokning av resan och gäller om du måste avbeställa på grund av sjukdom eller olycka som drabbar dig själv eller dina närmaste.
Vid avbeställning som styrks med läkarintyg återbetalas hela resans pris med undantag för en expeditionsavgift på 200 kr per person.
Kostnaden för avbeställningsskyddet (200 kr) återbetalas ej.

För Allmänna resevillkor se vår hemsida: https://www.harjedalingenresor.se//info

Bokningen är bindande när anmälningsavgiften (1 000 kr) är betald. Slutbetalning görs senast 40 dagar före avresa.
Resan anordnas under förutsättning att vi får minst 25 deltagare.

Eventuella matallergier etc. bör anmälas i samband med bokning!

Sista anmälningsdag:
2020-05-15

*** OBS! Giltigt pass eller nationellt id-kort ska medföras. ***

Dag 1:
Tidig morgon avresa mot dagens etappmål Växjö vi gör flera kortare stopp och ett längre lunchuppehåll under dagen. Framme i Växjö inkvarterar vi oss på Scandic Hotell***. Gemensam middag på hotellet.

Dag 2: Växjö – Ystad – Rönne (Bornholm)
Efter frukost checkar vi ut från hotellet och kör de sista c:a 20 milen till Ystads hamn. Färjan mot Bornholm avgår kl. 12.30 och vi ankommer Rönne kl. 13.50. Rönne är Bornholms största stad och här ser vi bl.a. välbevarade köpmans- och skepparhus från 1700- och 1800-talen. Under eftermiddagen finns tid att på egen hand utforska de centrala delarna av staden.
Vi inkvarterar oss på Griffen Hotel & Wellnes****, där vi också äter en gemensam middag på kvällen. Under boendet på hotellet har vi också fritt inträde till wellnesområdet.

Dag 3: Rundtur på Bornholm
Efter frukost möter vår lokalguide upp och tar oss på en heldagstur runt till sevärdheterna på ön. Lunch ingår på det välkända Gudhjem Rögeri, där vi bjuds på en fantastisk fiskbuffé. Rundturen fortsätter under eftermiddagen och vi är åter på hotellet ca kl. 17.00. Gemensam middag på hotellet.
På norra Bornholm ligger Hammershus, Nordeuropas största borgruin och på den nordöstra sidan av ön ligger ”tvillingbyarna” Sandvig och Allinge. Längre ner på den östra kusten ligger Gudhjem där sill landas och röks i hamnen. En bit in på ön ligger Österlars rundkyrka. Rundkyrkorna användes inte bara som kyrkor utan även som fästningar.
Öns sydligaste plats är Dueodde, och här finns Bornholms bästa stränder. Från toppen av fyren är det en storslagen utsikt över Östersjön. Vi fortsätter en liten bit norrut till Nexö, öns näst största stad och passar också på att stanna till i Svaneke. Den lilla hamnstaden är välbevarad och byggnaderna är renoverade helt enligt gamla traditioner.

Dag 4: Rönne – Ystad – Jönköping
Frukost på hotellet. Därefter är förmiddagen fri för egna aktiviteter. Färjan till Ystad avgår kl. 13.30. Efter ankomst Ystad kl. 14.50 går vår färd vidare upp genom Småland till Jönköping ca 30 mil, där vi övernattar på Scandic Hotel***. Gemensam middag på hotellet.

Dag 5:
Efter frukost checkar vi ut från hotellet och startar resan mot våra avstigningsorter. Flera kortare pauser och ett längre lunchuppehåll under dagen.


Reseledare: Ingemar Lennberg

Avresor