Våra resor

Porec i Kroatien

Porec är en stad i Kroatien, belägen vid Adriatiska havet på halvön Istriens västra kust och finns sedan år 1997 med på Unescos världsarvslista upptagna Eufrasiusbasilikan.

Vi färdas med buss ner till Skåne, där vi kliver ombord på färjan som under natten tar oss över till Tyskland. På morgonen kör vi direkt ut på autobahn för färd mot dagens etappmål, Ingolstadt där vi inkvarterar oss på InterCityHotel. 
Efter en stärkande frukost sätter vi oss i bussen för den avslutande etappen till Porec.
Väl framme i Poreccheckar vi in på Plava Laguna Resort som ligger strax utanför staden i vackra Laguna Porec.

I priset ingår:
* Bussresa enligt program
* Reseledare och bussvärdinna
* Två övernattningar i insides tvåbäddshytt inkl. frukost och middag (inkl. dryck) på TT-Lines färja mellanTrelleborg-Travemünde
* Sju övernattningar inkl. frukost och middag (dryck ingår) på Plava Laguna Resort i Porec
* Två övernattningar på hotell i Tyskland inkl. frukost och middag (exkl. dryck)

Tillägg:
Enkelrum/enkelhytt             1 310 kr per person
Reserverad plats i bussen      200 kr per person

Avbeställningsskydd kostar 200 kr per person och måste beställas samtidigt med bokning av resan och gäller om du måste avbeställa på grund av sjukdom eller olycka som drabbar dig själv eller dina närmaste.
Vid avbeställning som styrks med läkarintyg återbetalas hela resans pris med undantag för en expeditionsavgift på 200 kr per person.
Kostnaden för avbeställningsskyddet (200 kr) återbetalas ej.

För Allmänna resevillkor se vår hemsida: https://www.harjedalingenresor.se//info

Resan anordnas under förutsättning att vi får minst 30 deltagare

Sista anmälningsdag:
2019-08-13

 *** OBS! Medtag giltigt pass. ***

Viktigt att tänka på!
Kontrollera att du har ett giltigt pass och/eller nationellt id-kort – det ska vara giltigt under hela vistelsen och till dagen då du anländer till Sverige igen. Observera att körkort inte är en resehandling och innehåller inte uppgifter om medborgarskap. Passet och det nationella id-kortet är de enda giltiga dokument som styrker identitet och medborgarskap.
Inget visum krävs för svenska medborgare.

Eventuella matallergier etc. bör anmälas i samband med bokning!

Bagage packas lämpligen i en stor och en liten väska. Den stora kommer att förvaras i bussens bagageutrymme till ankomst Kroatien. I den lilla väskan förvarar du sådant som du behöver i samband med övernattningarna på färjan och i Tyskland.

Nedanstående utflykter kan bokas och betalas på plats:

Båttur inklusive enkel lunch med vin ombord och besök i Rovinj och Vrsar (ca 6 timmar)
ca 25 € per person

Busstur till den pittoreska byn Motovun och Baredinegrottan (ca 5 timmar)
ca 25 € per person

Utflykterna anordnas under förutsättning att vi får minst 20 deltagare

Mercure Hotel Ingolstadt

Hela hotellet är luftkonditionerat
Samtliga rum har TV, wc, bad/dusch, hårtork
Wi-Fi
Minibar
Gym

Mer information om hotellet hittar du på https://www.accorhotels.com/sv/hotel-1974-mercure-hotel-ingolstadt/index.shtml

 

Plava Laguna Resort
Hiss
Hela hotellet är luftkonditionerat
Samtliga rum har telefon, TV, wc, bad/dusch, hårtork
Gratis Wi-Fi
Uppvärmd utomhuspool med havsvatten
Ca 100 m till stranden

Resorten ligger i vackra Laguna Porec 2 km från centrum. Minitåg, färja eller taxibåt tar oss enkelt till centrum av Porec.

Mer information om hotellet hittar du på https://www.plavalaguna.com/en/resorts/plava-lagunaArvena Park Hotel Nürnberg

Samtliga rum har TV, wc, bad/dusch, hårtork
Wi-Fi
Minibar
Bastu
Spa
Gym

Mer information om hotellet hittar du på
https://www.arvena-park.de/en/

Dag1:
Avresa tidig morgon mot Trelleborg. Flera kortare stopp under dagen samt ett längre lunchuppehåll. Ankomst Trelleborg ca kl. 20.00. Inkvartering ombord i insides 2-bäddshytter. Gemensam middagsbuffé (inkl. öl och vin). Färjan avgår kl. 22.00. Taxfreebutik finns ombord.

Dag 2:
Frukost ombord innan ankomst Travemünde kl. 07.30. Vi kör direkt ut på autobahn för färd mot dagens etappmål Ingolstadt ca 80 mil. Vi planerar att köra genom östra delen av Tyskland och kommer då bl.a. att passera strax utanför Berlin, Halle, Leipzig och Nürnberg.
Vi stannar för fikapaus både på för- och eftermiddagen samt ett längre lunchstopp. Framme i Ingolstadt inkvartering på Mercure Hotel Ingolstadt där gemensam middag väntar oss.
https://www.accorhotels.com/sv/hotel-1974-mercure-hotel-ingolstadt/index.shtml

Dag 3:
Efter en stärkande frukost sätter vi oss i bussen för den avslutande etappen till Porec, via München, Salzburg, Villach och Ljubljana, ca 65 mil. Framme i Porec checkar vi in på Plava Laguna Resort som ligger strax utanför staden i vackra Laguna Porec. Under kvällen äter vi gemensam middag på Hotellet.

Dag 4-9:
Efter ankomst till Porec har vi sex dagar för vila och rekreation, upplevelser och utflykter. På hotellet serveras frukost- och middagsbuffé (inkl. dryck från dryckesmaskin). Finns intresse kan vi anordna ett par utflykter.

Dag 10:
Efter frukost tackar vi för oss denna gång och börjar resan hemåt. Om trafikläget tillåter planerar vi att köra en bit genom Italien innan vi kommer in i Österrike och sedan vidare norrut genom Tyskland. Dagens mål är Nürnberg (c:a 74 mil), där vi inkvarteras på fina Arvena Park Hotel. Gemensam middag på hotellet.

Dag 11:
Efter frukost sätter vi oss i bussen för dagens etapp Nürnberg-Travemünde, c:a 70 mil. Vi planerar att komma fram till färjan ca kl. 20.00. Dubbelhytter och en gemensam middagsbuffé väntar på oss. Färjan avgår kl. 22.00.

Dag 12:
Frukost ombord innan ankomst Trelleborg kl. 07.30. Därefter tar vi sista etappen hem till våra avstigningsorter. Under dagen gör vi flera kortare stopp samt ett längre lunchuppehåll.

Avresor