Våra resor

Skagen med kryssning Oslo-Fredrikshamn

Vår tur till Skagen innehåller också en snabbtitt på Oslo och en avkopplande kryssning till Fredrikshamn med goda måltider.
Vår buss tar oss från Fredrikshamn till Skagen, där vi åker med Sandormen längts ut på spetsen av Jylland, besöker Skagens museum, Den tillsandede kirke och Råbjerg Mile. När dagen lider mot sitt slut, åker vi tillbaka till Fredrikshamn och kryssar tillbaka till Oslo över natten. I Oslo gör vi sedan en kort rundtur, där vi bl.a. får se det berömda Operahuset, Akershus fästning, Wigelandsparken och Holmenkollen innan vi beger oss hem mot Svergie igen.

I priset ingår:
* Bussresa enligt program
* Reseledare och bussvärdinna
* Två övernattningar på Stena Lines färja Oslo-Fredrikshamn ToR i delad insides dubbelhytt inkl. frukost och middag
* Tur med Sandormen till Grenen
* Entré till Skagens museum
* Besök vid Den tillsandede kirke och Råbjerg mile


Tillägg:
Fönsterhytt för två                    50 kr per person
Enkelhytt                                 270 kr per person
Fönsterhytt för en                   690 kr per person

Reserverad plats i bussen      200 kr per person

Avbeställningsskydd kostar 200 kr per person och måste beställas samtidigt med bokning av resan och gäller om du måste avbeställa på grund av sjukdom eller olycka som drabbar dig själv eller dina närmaste.
Vid avbeställning som styrks med läkarintyg återbetalas hela resans pris med undantag för en expeditionsavgift på 200 kr per person.
Kostnaden för avbeställningsskyddet (200 kr) återbetalas ej. 

 För Allmänna resevillkor se vår hemsida: https://www.harjedalingenresor.se//info

Bokningen är bindande när anmälningsavgiften (500 kr) är betald. Slutbetalning görs senast 40 dagar före avresa.
Resan anordnas under förutsättning att vi får minst 25 deltagare.

Eventuella matallergier etc. bör anmälas i samband med bokning!

Sista anmälningsdag: 2020-04-07

*** OBS! Giltigt pass eller nationellt id-kort ska medföras. ***


Dag 1: Hemorterna - Oslo
Natt/tidig morgon avresa från Östersund via Ljusdal till Mora, där vi stannar för lunch på egen hand. Vi åker sedan Vasaloppsvägen upp till Sälen och via Hamar kommer vi till Oslo under eftermiddagen. Det är ju den 17 maj så vi hoppas givetvis på att få se en glimt av Norges natinaldagsfirande innan vi kliver ombord på Stena Lines fartyg mot Fredrikshamn som avgår kl. 19.30. Inkvartering i 2-bäddshytter, gemensam middagsbuffé inklusive dryck.

Dag 2: Skagen
Frukost ombord innan ankomst Fredrikshamn kl. 07.30. Bussen går snarast efter ankomst direkt upp till Skagen. Norr om Skagen ligger Danmarks nordligaste udde, Grenen, där Kattegatt möter Skagerrak. Udden utgörs av sanddyner. Här finns också Skagens fyr. Vi börjar med en tur med den berömda Sandormen ut till Grenen, där vi tydligt ser hur de två haven möts. Därefter gör vi ett besök på det kända Skagenmuseet för att se de berömda Skagenmålarnas verk. Från museet är det bara en kort promenad ner till hamnen och centrum för shopping och lunch på egen hand.
Innan vi under eftermiddagen åker tillbaka till Fredrikshamn passar vi på att göra ett besök vid ”Den tilsandede kirke” (Sankt Laurentii kyrka), som uppfördes i slutet av 1300-talet. Den stängdes 1795 på grund av det stora problemet med nedsandning. Idag återstår endast kyrktornet. Vi stannar också till vid ”Råbjerg mile”, en gigantisk vandrande sanddyn som tar upp en tredjedel av Nordjyllands hals i bredd.
Om tiden medger kan de som önskar göra ett besök i centrala Fredrikshamn. Här kan man promenera och shoppa längs den långa gågatan, kantad av butiker, eller kanske göra ett besök på ett riktigt danskt stekhus. Färjan mot Oslo avgår kl. 18.30 och vi avnjuter ännu en kväll ombord med en god middag.

Dag 3: Oslo – Hemorterna
Frukost ombord innan ankomst Oslo kl. 07.30. Vi gör en kort rundtur i Oslo, där vi bl.a. får se det berömda Operahuset, Akershus fästning, Wigelandsparken och Holmenkollen. Därefter kör vi hem mot Sverige och våra avstigningsorter via Kongsvinger, Torsby, Malung.  Lunch på egen hand i Torsby. Middagspaus i Bollnäs på egen hand.

Reseledare: Ingemar Lennberg

Avresor