Våra resor

Sommar i Bohuslän och Sandgrund

Tidig morgon börjar vi vår resa ner genom landet och beräknas anlända i Uddevalla under eftermiddagen. Vi bor på hotell Bohusgården Hotell & Konferens där vi har nära till allt vi ska uppleva under våra dagar på västkusten.

Första dagen kommer vi att göra utflykt till vackra Tjörn, där vi gör ett besök på det berömda Nordiska akvarellmuseet i Skärhamn.
Därefter åker vi vidare till Marstrand och får en guidad tur på Carlstens fästning.

Under vår andra dag får vi lokalguidning på Skaftölandet, som ofta enbart kallas Skaftö ocxh där den populära TV-serien Saltön spelades in.
Vi gör ett besök i Smögen, där vi kan vandra utefter kajerna och kanske köpa färska räkor direkt från fiskebåtarna.

Dag fyra lämnar vi Bohuslän bakom oss och reser norrut mot Dalsland där vi tar en båttur på Dalslands kanal. Turen går från Håverud till Långbron och tar cirka tre timmar. Under eftermiddagen fortsätter vi norrut mot Värmland och Karlstad där vi stannar för natten och gör ett besök på Galleriet Sandgrund, där den populäre konstnären Lars Lerin har sina målningar.

I priset ingår:
* Tre övernattningar på Hotell Bohusgården Uddevalla inkl. frukost och middag * En övernattning hotell Scandic Karlstad City inkl. frukost och middag
* Besök i Marstrand inkl. entré och guidad visning av Carlstens fästning
* Besök på Tjörn inkl. entré och visning av Akvarellmuseet i Skärhamn
* Guidad tur på Skaftö - Saltön
* Besök i Smögen
* Båtresa på Dalslands kanal inkl. lunch
* Entré och visning av Sandgrund Lars Lerin i Karlstad

Tillägg:
Enkelrum                               1 330 kr per person
Reserverad plats i bussen      200 kr per person

Avbeställningsskydd kostar 200 kr per person och måste beställas samtidigt med bokning av resan och gäller om du måste avbeställa på grund av sjukdom eller olycka som drabbar dig själv eller dina närmaste.
Vid avbeställning som styrks med läkarintyg återbetalas hela resans pris med undantag för en expeditionsavgift på 200 kr per person.
Kostnaden för avbeställningsskyddet (200 kr) återbetalas ej.

För Allmänna resevillkor se vår hemsida: https://www.harjedalingenresor.se//info

Bokningen är bindande när anmälningsavgiften (1 000 kr) är betald. Slutbetalning görs senast 40 dagar före avresa.
Resan anordnas under förutsättning att vi får minst 30 deltagare.

Sista anmälningsdag:
2020-06-20

Dag 1: Tidig morgon avresa mot Uddevalla. Under dagen gör vi uppehåll för lunch samt kortare pauser. På eftermiddagen ankommer vi till Uddevalla och checkar in på hotell Bohusgården***.
Gemensam middag intas på hotellet.
www.bohusgarden.se

Dag 2: Efter frukost på hotellet reser vi ut på vackra Tjörn, där vi gör ett besök på det berömda Nordiska akvarellmuseet i Skärhamn.

Från Tjörn åker vi till Marstrand. Här strosar man gärna på kajen, kollar in båtarna och shoppar i någon av alla butiker längs vägen. Vi får en guidad tur på Carlstens fästning och får bl.a. lyssna på historien om Lasse-Maja, som satt fängslad här 1813-1838.


Dag 3: Efter en stärkande hotellfrukost reser vi ut på Skaftölandet, där en lokalguide tar emot och visar oss runt under ett par timmar. Skaftölandet är en ö, som ofta kallas enbart Skaftö. Den populära TV-serien Saltön med bland annat Tomas von Brömssen och Ulla Skoog spelades in på ön.

Senare under dagen gör vi ett besök i Smögen. Här kan vi vandra utefter kajerna och kanske köpa färska räkor direkt från fiskebåtarna. Smögenbryggan är en brygga längs den norra sidan av Smögens gamla fiskehamn och är sommartid Bohusläns mest besökta turistattraktion. Hamnområdet är sedan 1987 upptaget som riksintresse för kulturminnesvård.


Dag 4: Efter frukost checkar vi ut från hotellet och lämnar Bohuslän bakom oss. Vi reser norrut mot Dalsland. Här får vi en trevlig båttur på Dalslands kanal inkl. lunch ombord. Turen går från Håverud till Långbron och tar c:a 3 timmar. Dalslands kanal är en kanal som möjliggör båttrafik mellan Vänern och delar av sjösystemet i Dalslands inre och sydvästra Värmland. Kanalen passerar den välkända akvedukten i Håverud.

Delar av Dalslands kanal är byggnadsminnesförklarade sedan 2013. Kanalen byggdes 1864-1868 under ledning av Nils Ericson. Här finns 17 slusstationer med 31 slussar. Kanalsystemets längd är 250 km varav ca 12 km är grävd eller sprängd kanal.

Under eftermiddagen fortsätter vi norrut mot Karlstad, där vi inkvarterar oss för en gemensam middag och övernattning på Scandic Karlstad City Hotell****.
https://www.scandichotels.se/karlstadcity

Dag 5: Frukost och utcheckning från hotellet innan vi besöker Galleriet Sandgrund Lars Lerin, där vi får en guidad visning. Lars Lerin anses vara Nordens främsta akvarell-konstnär och en av de mest framstående i världen. Sandgrund är Lars Lerins per-manenta konsthall, belägen i den ombyggda dansrestaurangen från 1960. Här kan du se Lars Lerins utställning året om, och även besöka gästutställningsrummet med utställningar av speciellt inbjudna konstnärer inom olika former.

Efter besöket hos Lars Lerin reser vi norrut genom vackra Fryksdalen och Dalarna mot våra avstigningsorter.

Avresor

AvresedatumSön 2020-08-02
HemkomstdatumTor 2020-08-06
Platser kvarPlatser: 5+
Från prisPris: 7 195
Ring för bokningRing för bokning